Thursday, March 25, 2010

Intrigued.....

....by this book


I've (clearly) always misunderstood unschooling. It makes more sense now!!

So, when I'm not with the kids, ordering groceries, going on a trip, welcoming visitors, cooking dinner or skyping with Lieke ;))

I'm reading, and reading, and reading...

Just wanted to let you know :)

P.S.: I've ordered the book (cheap(er)!) here, on Lulu.com. Americans can buy the book from Sandra Dodd's website.

12 comments:

Lieke said...

I'm intrigued too. I'll will be watching you closely in your search... ;-)

Mariska said...

Je maakt me wel heel nieuwsgierig naar dit boek. Ik lees nu The successful homeschool family handbook, Dr Raymond & Dorithy Moore. Ook boeiend maar hierna ga ik voor dit boek.

Mirjam said...

Mariska, dat boek heb ik geleend van een vriendin hier :), grappig. Ben er een stukje in begonnen, maar toch liever eerst dit boek en dan kijken of ik nog verder ga lezen/scannen...

Kirsten said...

Op Sandra Dodd haar website staat alles wat in het boek staat (geloof ik) ook ;)

Mirjam said...

Klopt Kirsten! Ik lees alleen veel liever een boek dan een website :))

**** said...

hoi Mirjam,
ben wel benieuwd wat je nu duidelijk(er?) word door dit boek, waar het misunderstood zeg maar voor staat.
groet!
Carla

baasbraal said...

Ja, je moet mij ook maar even bijpraten.... Lieke en ik (en de kinderen natuurlijk) zijn vrijdag overigens naar de Diergaarde gegaan. We zagen overal en ieder moment mogelijkheden voor onderwijs minstens tot Simeon en Jesse 15 zouden zijn! We werden weer helemaal enthousiast voor homescholling!

Mirjam said...

Hoi Carla, dit stukje geeft goed weer wat ik dacht dat unschoolen was (en waar ik me nooit helemaal in kon vinden en dus bleef twijfelen en proberen er toch een curriculum door de duwen).

This is why some of us dislike the term "child-led" or "child- directed" learning — unschooling is not child-led or child-directed learning — that makes it sound like the parent should just be a "follower." Not so — parents are active participants and part of the job of an unschooling parent is to keep the child in mind and to fill his/her life with just the right amount of interesting new experience, chances to repeat experiences, down time, and so on.

Het laten "zwemmen" van kinderen en denken dat ze dan wel zelf uitvinden wat goed voor ze is. Dat idee kreeg ik altijd bij unschooling.

Het vereist júist heel veel opzoeken, inzet en aanwezigheid van de ouders.... :)

http://sandradodd.com/nest

Mirjam said...

@Janneke: goed om te horen!! :)))))

Josh said...

Ha Mirjam, bij mij kwam het boek vandaag binnen en ik zit er gelijk van te smullen. Bedankt voor de tip!

Mirjam said...

Nog even als aanvulling op wat ik eerder zei: misschien klinkt het onlogisch, een curriculum proberen als je het idee hebt dat 'unschooling' het niet helemaal is. Maar ik ben overduidelijk geen 'natural'. Heb iets nodig om me aan vast te houden. Ik was al aardig op weg in de goede richting, dat dan weer wel....dat is wel prettig :)

**** said...

hoi Mirjam,
ik begrijp het. unschooling is voor mij een zeer intensieve vorm van leven.
dat wat je schrijft is voor mij vanzelfsprekend, en ik ervaar dat juist dat stuk lastig uit te leggen is. soms als je leest over unschooling, kan ik me voorstellen dat het bijna lijkt op verwaarlozing, maar het is verre van dat. verbinding en vertrouwen zijn echte sleutelwoorden die bij unschooling horen.
mooi dat Sandra daarin een stuk duidelijk maakt!
lieve groet
Carla