Monday, January 04, 2010

English Heritage: Dartmouth Castle ~ Dartmouth


Afgelopen zaterdag bezochten we Dartmouth Castle. Helma en Ries waren daar al eerder geweest. Na het horen van hun verhalen en het zien van de foto's, dachten wij: als het een keer zonnig is, gaan we ook een kijkje nemen.

Het was inderdaad prachtig. Mooi kasteel, leuke informatie en 'aanschouwelijk onderwijs' en wat een uitzichten! (en wat een leuk cafeetje ook ;))

Al aan het begin van ons bezoek, vertelde de meneer bij de kassa ("Are you Dutch?") ons, dat we ons konden 'aansluiten' bij de English Heritage . Na een klein ogenblik aarzelen, hebben we dat gedaan. We hebben een lange lijst van dingen/plaatsen die we willen zien en bezoeken de aankomende jaren. Een aantal daarvan staan ook op de lijst van de English Heritage. En het is een extra zetje om het daadwerkelijk te gaan doen.


Schelpen op de stenen


Wow!


Duizend bommen en granaten


Hele steile (en nauwe) wenteltrap!

5 comments:

pien said...

oohhww stinkende bofkonters!

wat is engeland toch prachtig...

ja, ons nieuwe thuis is ook fijn! reuzefijn!
maar engeland......!

zucht....

Helma said...

Leuk leuk leuk.
Echt grappig dat we daar ook net gelopen hebben.
Super mooi daar. Ben benieuwd naar de andere uitstapjes die gaan komen!

baasbraal said...

OH, WAT PRACHTIG! Engeland is toch ook echt een heel mooi land zeg! Er valt nog zo veel te ontdekken en je blijft er nog een poosje! Wat een gelegenheid voor thuisonderwijs als je je jongens zo'n erfenis kan meegeven, prachtig hoor!

Inge said...

Het is zo leuk om in een nieuwe cultuur te duiken. Veel plezier en blijf vooral mooie foto's maken.

Wil jij die oranje tas nog? Stuur me dan effe een email met je adres...

Gini said...

Prachtig kasteel en goed idee van dat lidmaatschap.
Wij hadden ooit een vakantie uitgestippeld met bezoekjes aan National Trust monumenten, tuinen etc. Door op het goede moment (per 1 augustus) een abonnement af te sluiten konden we daar twee zomervakanties van profiteren (ha, wel typisch nederlands he?)
En dat terwijl we het na één vakantie al terugverdiend zouden hebben ;-)
Maar je zal zien: door zo'n membership ben je toch vaker geneigd te gaan. Bij ons werkt dat tenminste wel zo. Kan je ook eens gewoon voor een uurtje ergens gaan kijken en als het leuk is later nog een keer terug. En wat dat betreft woon je in een prachtige omgeving: genoeg te zien :-)