Monday, October 19, 2009

Kleine stapjes....Het leek lang nog zó ver weg. Mensen vroegen me waarom ik nog niet gestresst was.

Maar vandaag kwam de man van het verhuisbedrijf voor een offerte.

Pfffffffffffffffffffffffffff

Heb nu diep respect voor mensen die hun huis maanden te koop hebben staan en het elke keer netjes moeten maken voor kijkers.

Niet dat het die man kan schelen hoe opgeruimd het hier is (?), maar het is wel zo handig om goed te kunnen zien wat er allemaal wel en niet mee moet (nu had ik hier een foto willen plaatsen van hoe onze zolder er op enig moment uitzag, maar helaas kan ik die nergens meer vinden.... ;)).

We gingen vanuit Den Haag van 44 vierkante meter (en daar woonden we met z'n vieren!) naar meer dan het dubbele hier. Die verhuizing was appeltje-eitje: twee keer een busje van Jobs werk heen en weer rijden en voilà.

Dit voelt eigenlijk veel te 'groot'; niet alleen het huis (bijna 3 keer zo groot als hier), maar heel die overzeesche verhuizing.

Op naar de volgende stap, 25 jaar papieren correspondentie met 100 verschillende mensen uitzoeken....*diepe zucht*. En nee, ik ga het niet rücksichtslos weggooien. Dat kan ik (helaas?) niet....

9 comments:

jojoco said...

Ja, wat een klus he? Het fijne is wel, dat je straks weer een heleboel georganiseerd en uitgezocht hebt. Maar het is wel veel werk....

Sterkte!

Purperpolletje said...

Adem in, adem uit. Eerst je ene been, dan de ander. En in je nieuwe huis heb je ruimte zat, dus een briefje meer of minder maakt echt niet uit!

Heel veel succes, zei zij, die nog geen keukenkastje goed opgeruimd en blijvend georganiseerd krijgt...

Helma said...

Oh Oh, daar komen vast nog wat glimlachen tevoorschijn bij het lezen van die brieven (ja hoor, heb je natuurlijk geen tijd voor, maar jou kennende kan je dat toch niet laten). Weggooien? Onze hoogstaande conversaties per brief? Natuurlijk niet!!!!
Ik voel een nieuw blogje opkomen. hahah

Mirjam said...

;)))

Nee, dat is het punt. Ik wil het niet weggooien, maar wil het wel 'geordend' meenemen. Dít is namelijk DE KANS om dat te doen ;)). En er zitten ook dingen tussen die wél weg kunnen.

En ik ga sommige brieven absoluut teruglezen!! Nostalgie :))

baasbraal said...

Hahhahaha, wat een prachtige foto!!! Het drukt wel goed je radeloosheid uit.

Angelique said...

Ha Mirjam, gewoon doorgaan met niet stressen. Zorg gewoon dat je voldoende 'bewaardingendozen' hebt (en genoeg tijd om alle oude brieven en rapporten enzo te lezen. Zo jammer dat je die bewaardingen vaak alleen in de hand neemt bij verhuizingen en dan geen tijd hebt het goed te bekijken...)

Succes ermee!
Groetjes Angelique

snelle uil said...

Wat dat betreft is verhuizen zo leuk!!! Heerlijk al die 'oude' brieven doorlezen, foto's kijken etc. Dagen kun je er mee zoet zijn. Geniet ervan en alles is vast ingepakt als die man daadwerkelijk met de vrachtwagen voor de deur staat. Succes ermee!

sillie said...

hoi jah wat een klus he?
misschien een tip? sommige papieren/brieven enzo wil je niet echt bewaren maar ook niet helemaal kwijt? scan deze en sla ze digitaal op :-) en gooi de papieren dan toch weg? dan heb je van beide opties het beste :-)
nou succes ermee
groetjes

Nicole said...

Succes! Een geweldig moment om je te ontdoen van alle overbodige ballast, zowel letterlijk als figuurlijk!