Thursday, June 11, 2009

De nieuwe Pixar....Up/Partly CloudyPixar trakteert ons ieder jaar weer op een fantastische nieuwe film en dat is dit jaar niet anders met Up. Maar misschien nog leuker is het feit dat de computeranimatie maestro’s hun film elk jaar vooraf laten gaan door een animated short. Bij Ratatouille zat het hilarische Lifted ervoor en voor WALL•E zat de Looney Tunes-ode Presto. Dit jaar heet de korte animatiefilm Partly Cloudy en vandaag is daarvan de eerste foto gereleased. Hier zie je de ooievaar Peck en de grijze wolk Gus.

In Partly Cloudy is de wolk Gus een meester geworden in het creĆ«eren van krokodillen, stekelvarken en steenbokbaby’s, maar hij zou zo graag, met de hulp van zijn vriendje en vaste baby bezorger Peck, lieve mensenbaby’s maken. Be careful what you wish for, cause it just might come true. Prachtig contrast om te beginnen met een filmpje over baby’s en die te volgen met de hoofdfilm over een bejaarde mopperpot. We moeten alleen nog wel ff geduld hebben, want Up + Partly Cloudy gaan pas begin oktober bij ons in de bioscopen draaien.
(van deze site)

En de short:

3 comments:

jojoco said...

Ik ken eerlijk gezegd geen van de films die je noemt, maar ik heb het voorstukje van deze gezien en vind het wel echt heel mooi gemaakt zeg!

Ga ik onthouden voor in de herfstvakantie.

Mooi ook, dat onweer en de regen door huilende wolken.

pien said...

namens ward; bedankt!

Anonymous said...

Bedankt voor de tip! Hier in Cairo draaide Up al wel en we zijn gisteren wezen kijken met de kinderen. Erg mooi! Helaas geen voorfilmpjes, daar voor in de plaats arabische reclame:-)
Neem nog steeds regelmatig een kijkje op je blog, leuk!
Zegen gewenst, Anneloes