Thursday, February 05, 2009

Boeken

't Is geen eerste levensbehoefte (met een knipoog naar de to-lijst ;o)), maar ik word er wel erg blij van, van goede boeken.

Heerlijk! Met meteen het gevaar daarbij dat ik me er teveel in verlies en minder aanspreekbaar ben.

Ben altijd wel in een paar boeken bezig. In elke kamer in ons huis staan wel rijen, of liggen stapels boeken. Ik vind het dan ook erg leuk dat het hele gezin deze passie deelt.

Maar wat ik eigenlijk wilde vragen: wat is jóuw lievelingsboek? Welk boek heb je verschillende malen herlezen, of kon je niet wegleggen voordat je het uit had?


(Gouwe ouwe van juni 2005)

7 comments:

Purperpolletje said...

Ik hou gewoon van véél boeken. Kinderboeken: daar moet je tegenwoordig voor bij Silvester zijn, da's de specialist. In elk geval kinderliteratuur! Geen geflut.
Voor mijzelf nu vooral ontspannende, leuke boeken. Ik geniet nogal van de boeken over Het Beste DamesDetectiveBureau van Alexander MacCall Smith. Luchtig, leuk, grappig. Maar er is nog zoveel meer wat prachtig, fantastisch, boeiend, lekker moeilijk en zwaar is.
Ik ga aanschaffen en lezen: 'Hoogbegaafd. Als je kind (g)een Einstein is' van Tessa Kieboom. Ook heel fijn, dat soort boeken.
Waar ik ook van genoot: Eli, van Bil Myers. Is alweer een tijd geleden, kan ik wel weer eens herlezen.
Laatst weer een uit elkaar vallende pocket herlezen: 'Drie mannen in de sneeuw' van Erich Kästner (voor volwassenen). En ook leuk, maar ik weet niet of ze nog te leen/ te koop zijn, ik heb ze in elk geval: de 'rabbi' boeken van Harry Kemelman. Vrij onbekend, maar leuke, onderhoudende detectives, geeft kijkje in de joods-amerikaanse cultuur. Ook heerlijk ontspannend. Momenteel lees ik 'Dora' van Toon Tellegen. Ook mooi.

Véronique said...

"The Forsyte Saga", van John Galsworthy, lees ik ieder jaar in de winter.
"Mrs. Dalloway" en "To the lighthouse" van Virginia Woolf lees ik ook ieder jaar, maar dan vaker in de zomer.
en "Women who run with the wolves" van Clarissa Pinkola Estes, lees ik altijd. het ligt naast mijn bed, al vijf jaar, en om de zoveel dagen/weken pak ik het weer op, en ik begin te lezen op een zogenaamd willekeurige plek (die nou net toevallig gaat over datgene wat me bezig houdt :)).

Patricia said...

Ik heb het boek 'deadline' van Randy Alcorn het vaakst gelezen als volwassen-zijnde en het boek 'Reis door de nacht' van Anne de Vries als kind zijnde ;-)

Yelle said...

Ik lees elke herfst het boek Meester van de Zwarte Molen van Preussler. Jeugdsentiment!

Purperpolletje said...

O ja, absolute must voor de boys en jullie zelf: alle kinderboeken van Joke van Leeuwen.

Fleur said...

De Doornvogels! Al 15 jaar, minstens elk jaar!
Joop ter Heul. Ook al zo'n 15 jaar minstens elk jaar!
Sinds een jaar of 4 Jane Eyre en Pride and Predudice, het liefst in het engels. Want dat vind ik moeilijker lezen en dan doe ik er lekker lang over!

En natuurlijk ook wel 'gewone' Nederlandse literatuur, maar dat is toch vaak eenmalig lezen. Zoals bijvoorbeeld De ontdekking van de hemel van Mülisch, de hele reeks 'het bureau' van Voskuil.

En kinderboeken is altijd smullen! Prentenboeken en nu voorleesboeken. We zijn nu bezig in 'Joris en de toverdrank' van Roald Dahl.

Mirjam said...

Dank voor jullie reacties! Mijn drie hoogst gewaardeerde boeken staan ergens bijna onderaan aan de rechterkant ;o).

Als ik m'n boek uit heb, ga ik eens kijken of jullie aanraders mij wat lijken :oD

Een aantal daarvan ken(de) ik al...