Thursday, December 11, 2008

Verwijzing

Even een verwijzing naar een post van een vriendin; ze schrijft altijd goed :oD, maar deze wil ik even extra onder de aandacht brengen :o)).

Ps: volgende week het vervolg, dus houd het in de gaten!

4 comments:

Anonymous said...

Inderdaad goed! Ook heel leerzaam & interessant voor ouders, thuisonderwijs geven (wist jij natuurlijk allang:-).

Gezellig weekend, groetjes Angelique

Anonymous said...

toch denk ik dat dit soort onderwijs
niet weggelegd is voor de meerderheid
van de Nederlandse bevolking, je behoort dan al bij een selecte groep

het is ook niet voor niets dat er ooit scholen zijn gesticht, kijk maar eens naar landen waar de bevolking amper geletterd is
voor sommige ontwikkelingen mag je ook dankbaar zijn, ondanks alle eventuele nadelen

Van alle markten thuis said...

O, maar niemand hoeft ook bang te zijn dat de scholen opgeheven zullen worden. Dat suggereert niemand en dat blijkt ook nergens uit.

In landen waar thuisonderwijs volkomen geaccepteerd is (alle landen behalve Noord-Korea en de Duitse deelstaten) blijkt ook dat niet meer dan 3% van de ouders ervoor kiest om thuisonderwijs te geven. Het overgrote deel van de mensen kiest er dus gewoon voor om zijn kinderen naar school te laten gaan. En dat is hun goed recht.

Scholen zijn heel erg belangrijk, zowel hier als in derdewereldlanden. Ik vind alleen dat mensen de vrijheid moeten hebben om zelf te kiezen wat zij doen. En dat, áls zij willen thuisonderwijzen, zij zich niet moeten laten afschrikken door moeilijkdoenerij.

Overigens zijn scholen, ook in Nederland, geen garantie voor geletterdheid. Eén miljoen van de *autochtone* Nederlandse bevolking kan geen formulier of bijsluiter lezen, en deze mensen zijn allemaal naar school geweest (zie hier)

Eigenlijk is het tegen mijn principe om op iemand te reageren die zich niet durft prijs te geven, maar ik heb bij dezen een uitzondering gemaakt.

Fleur said...

Tja, wat is dat toch met dat anonieme gereageer??

En Pascale, prachtig verwoord.

Van een (niet zo anonieme) niet thuisonderwijzer (wat ik overigens na jouw blog ook niet meer kan zeggen, want wij onderwijzen onze kinderen immers altijd óók zelf!)