Saturday, November 01, 2008

Zelfoverwinning

Vanaf september 2007 had Adam zwemles. Dat ging niet altijd even soepel; hij moest wennen aan de manier van lesgeven, aan de groep en de juffen. Hij vond het vaak ook écht niet leuk. Maar stoppen wilde hij ook niet (en vonden wij ook eigenlijk geen optie).

Dus toen hij in juli van dit jaar zijn A-diploma haalde en wij hem vroegen of hij door wilde gaan voor B, hadden wij verwacht dat hij 'nee' zou zeggen. Tot onze grote verbazing was niets minder waar: Adam zei dat hij álle zwemdiploma's wilde halen.

Halverwege de weken die voorafgingen aan zijn B-diploma, bleek dat het niet veel mínder spannend was geworden om naar zwemles te gaan. Voor ons duidelijk dat het hierna maar klaar moest zijn (zwemmen is immers léuk!?!) en voor Adam gelukkig ook.

Na twee keer een overwinning op zichzelf te hebben behaald, doorgezet te hebben én te zijn geslaagd, gaan we nu op zoek naar een sport-achtig-iets dat voor minstens 90% gewoon leuk is en níet stressvol.

We zijn supertrots op 'm!

3 comments:

Anonymous said...

lieve Adam

Gefeliciteerd met je prestatie
Geweldig knap en fijn; ik hoorde gisteren van papa - en kijk nu even op de site, dat vergeet ik nogal eens - dat je geslaagd bent voor je B-diploma en dat al zo vlug na je A. Je papa heeft het met een jaartje schoolzwemmen moeten doen (en daarvan de helft van de lessen gemist ivm asthma-narigheid)
Geniet ervan - liefs van
je oma

Anonymous said...

Super!!!

Gefeliciteerd en veel zwemplezier.

Groetjes Angelique

Helma said...

En terecht! Echt goed van hem.
Feliciteer hem maar even van zijn peetouders ;-)