Tuesday, September 09, 2008

Wat een rust!

Heerlijk, de scholen zijn weer begonnen en wij kunnen weer lekker onze eigen gang gaan! Kreeg de vraag wanneer ik weer eens ;o)) ging posten, dus deze keer even 'makkelijk' over onze eerste not-back-to-school-week.

Dit jaar zijn we begonnen met het wegzetten van de televisie. Die staat nu werkeloos op zolder. Dat geeft zóveel rust! Heerlijk. Dat was de eerste goede zet!
De tweede was de Not Back To School Party waarover ik vorige week postte: zo fijn om andere gelijkgestemden te ontmoeten!!
De derde goede zet was het idee om 's ochtends met z'n drieën (en Levi scharrelt dan zelf wat rond) na het ontbijt aan tafel te blijven zitten en sámen iets te doen. Niet alleen met Adam, wat ik vorig jaar deed, maar kijken wat Boaz ook leuk vindt om te doen. Nu Boaz dat (blijkbaar en in tegenstelling tot vorig jaar) ook leuk vindt, knutselen we, lezen we boeken, spelen we met de rekenstokjes die we van thuisonderwijsvriendin M. kregen, maken de jongens iets leuks van duplo samen, tekenen we (rare dieren), schilderen we, krijgen we vrienden op bezoek, gingen we vandaag naar Blijdorp (ijsberen gezien!!)....Niet zo heel verheffend allemaal, eigenlijk wel lekker (dus) juist. Adam pakt er regelmatig een 'werkboek' bij. Muziekje aan, fruit erbij, lekker kletsen....en dan is het zó weer tijd om te lunchen.

Omdat Boaz vorig jaar nog helemaal niet taalde naar boeken en alleen maar ruimte nodig had om te kunnen 'bewegen' (in de ruime zin van het woord ;o)) is dit voor mij toch wel bijzonder. Ik geniet ervan dat we nu sámen dingen kunnen doen, in plaats van dat ik voor beide jongens iets totáál anders moest bedenken (en dat zo ook totaal niet konden samenwerken en samen dingen konden bedenken).


Wij hebben geen box, maar Levi weet er eentje te creeëren voor zichzelf ;o).We hebben een knikkerspel gemaakt, Boaz wil er graag nog een kleurtje aan geven


Adam speelt met Levi, lang leve grote broers!!


Adam wilde graag weer een 'savanne' maken. Eerst dus maar de ondergrond geverfd, de drinkplaats, een stukje gras en een boom (niet op de foto ;o)). Deze week verder!Met een vriendinnetje bouwen aan de duplo-dierentuin


Geschminkt op de startzaterdag van de kerk (Spiderman en Leeuw), sorry voor de zeer onscherpe foto!


Adam had de eerst prijs gewonnen met de 'Zelfgebouwde-Ark-van-Noach-race' op startzóndag. Deze foto is waarschijnlijk door Boaz gemaakt, helaas zónder de gouden plak zélf.


Straatbarbecue op zaterdag. Erg gezellig!

2 comments:

Angelique said...

Klinkt erg gezellig, al dat knutselen en spelen! Leuk dat Boaz nu ook meedoet; zo'n verschil peuter of kleuter (en natuurlijk de eigenheid van je kind).
Heerlijke leeftijden vind ik het, die de kinderen nu hebben, zo leuk om te zien en om te horen wat ze allemaal oppikken, snappen en bedenken.

Veel thuisonderwijsplezier!
Groetjes Angelique

Esther said...

Klinkt goed Mir! Wat lekker dat Boaz nu ook meedoet.

Groetjes, Esther