Tuesday, September 23, 2008

Adams boekenplank

't Is niet dat er niks gebeurt, maar het loopt allemaal wel lekker. Nu we (even?) geen auto hebben, gaan we er ook minder op uit (minder uitjes om vast te leggen dus). Voor een diepgaande, filosofische post heb ik het zitvlees nog niet gehad. Maar om tot die tijd de leegte wat te vullen, een soort update van Adams favoriete boeken. Misschien zitten er nog leuke tips tussen voor jullie, lezers.

Nils Holgerssons wonderbare reis, van Selma Lagerlöf. Het boek dat wij lezen is het originele boek (wel vertaald dan ;o)), met tekeningen van Anton Pieck. Erg mooi om over het Zweden van begin 20e eeuw te lezen. De schrijfstijl (en het kleine aantal plaatjes) maakt het niet een uitgesproken kinderboek, maar Adam wil graag het verhaal helemaal horen en vindt dat niet vervelend. (Er is trouwens ook een erg leuke tekenfilm(reeks) van, die ik als kind zo´n 25 jaar geleden heb gezien!)


"Het laatste gevecht" van C.S. Lewis. Moeten we al weken uitlezen. Maar dit laatste deel spreekt Adam minder aan dan de eerdere delen.


"Star Wars, the complete visual dictionary". Een geweldig dik naslagwerk, met heel erg veel foto's van iedereen uit de films daarin. Besteltip: bij The Book Depository verzenden ze helemaal gratis!


Wie kent ze niet....Asterix en Obelix. Adams lees-oefenmateriaal ;o),


net als deze "gouwe ouwe" Donald Duck


Adam luistert op het moment naar het luisterboek van "In de Ban van de Ring" (Tolkien)


Verder zijn er de vele bibliotheekboeken (vooral prentenboeken, want die vindt Boaz ook leuk) die we lezen. Als het maar een beetje 'vreemd' is.
-De boeken over de Gruffalo, Julia Donaldson

-Kijk eens wat ik gevonden heb, Timothy Knapman

-Waar is de draak? Jason Hook

-En de boeken van Sven Nordqvist, over Pettson en Findus, blijven ook leuk.

3 comments:

Susan said...

Super, weer zo'n boekenlijst. Leuk ook om te zien wat jongens lezen, is toch ff wat anders dan prinsessen en feeen en wat nog meer... Ik heb weer wat boeken voor mijn bieb-lijst!

jojoco said...

Leuk om te zien! Ik ken de boeken allemaal niet. Kennelijk toch een verschil tussen jongens en meidenboeken.

Anonymous said...

Leuk hoor,
hier zijn we bezig met de zevensprong.

En hoe bevalt het zonder tv?
Wij hebben wel het toestel in de kamer, maar lekker geen ontvangst.
Ook een heerlijke rust.

Groeten Judith!