Thursday, June 26, 2008

Weer een jarige!


(Hier de avond vóór de verjaardag, met véél haar :o))

Vandaag was Boaz voor het eerst écht jarig :oD. In die zin dat we het wat uitgebreider vierden en dat hij ook écht doorhad dat hij jarig was. Vier jaar is hij geworden.


(En hier dus ná de just-before-your-birthday-haircut...Ergens jammer, maar het werd echt te lang bij z'n ogen...)

En hij was een dankbare jarige, vooral erg gelukkig met de felbegeerde BLAUWE (!!!) tractor. Een karretje voor erachter behoorde ook tot de wensen, maar daarvoor moeten we marktplaats nog een keer op :oD.

Boaz, onze sterke, energieke tweede zoon. Toen hij geboren werd, wisten we zeker (net als bij Adam, hahaha) dat hij een meisje zou zijn. Voor een jongen hadden we wel een lijstje met namen gemaakt (ons voorgevoel was nergens op gebaseerd, ook niet op een echo), dat was (uiteraard, vanwege ons valse voorgevoel ;o)) langer dan de lijst met meisjesnamen (gereduceerd tot twee).
Maar toen we hem zagen wisten we meteen dat het Boaz moest zijn. Waarom? Geen idee, zo was het nu eenmaal. Boaz, 'in hem is kracht' of 'snelheid'. En het klopt, zeker als je het letterlijk neemt in het fysieke.
Zó anders dan zijn oudere broer. Dat was wel wennen voor ons, maar ook zo ontzettend leuk om te ontdekken!

Toen ik hem moest typeren voor ons laatste bezoek aan het consultatiebureau, heb ik de volgende kernwoorden gebruikt:
-druk
-levendig
-veel energie
-ongecompliceerd
-zelfstandig
-nieuwsgierig
-fysiek

Je doet Boaz het meeste plezier met een hele dag in de speeltuin; lekker kunnen rennen en klimmen, met af en toe een pauze om even te knuffelen of wat eten of drinken te halen. Hij zorgt in die zin ook erg goed voor zichzelf. We zijn een aantal keren 's ochtends beneden gekomen, waarna bleek dat Boaz zichzelf al een bakje yoghurt had ingeschonken of melk met cornflakes had gepakt en reeds op had. Hij voelt zich al erg thuis in de koelkast :oD, weet wat hij 'nodig heeft'.

Boaz gaat lekker z'n eigen gang; vindt veel leuk. Had Adam op deze leeftijd al duidelijke interesses, Boaz laat dat nog niet zo merken. Hij speelt heel graag mee met Adam en is zelfs nóg fanatieker met zich verkleden als ‘Luke Skywalker’, ‘Darth Vader’ of ‘Darth Maul’ (Star Wars). Tot een paar maanden geleden kon hij zich nog niet zo goed uitdrukken in woorden (alhoewel de namen van de eerder genoemde illustere Star Wars-figuren wél vloeiend uit zijn mond kwamen); in de afgelopen maanden heeft hij absoluut een mentale sprong gemaakt. Hij weet nu ook beter dan je andere (wildvreemde) kinderen niet zomaar in een liefdevolle, té hardhandige ;o( houdgreep mag nemen. Dat is nog wel eens lastig geweest, in de afgelopen jaren....

Een typerend voorbeeld van de Boaz van het afgelopen jaar: eind mei 2007 heeft Boaz wel héél erg z’n eigen plan getrokken en heeft 'de buurt verkend in z'n eentje'. Hij was toen bijna drie. Als je hem toen vroeg hoe hij heette, dan wist hij daar geen antwoord op te geven; niet erg handig dus. Maar lieve mensen een paar straten verderop hebben de plaatselijke hulpdiensten gebeld over een aangespoeld jongetje en zo werd hij thuisgebracht door de politie.
Toen hij thuis aankwam, en wij in tranen met de politie-agente spraken, was Boaz’ eerste vraag of hij op de computer mocht. Hij was totáál niet onder de indruk van wat er toen is gebeurd. Bij die andere mensen heeft hij gewoon in de tuin gespeeld, hij heeft er een schone luier gekregen, hij vond het prima om in een politiewagen te zitten (het begrip politie was hem ook nog niet bekend) en hij heeft er daarna ook verder geen last van gehad (zó goed gehecht dat hij wíst dat we hem weer zouden vinden...;o))).
Gelukkig is dit de laatste maanden veranderd en kan hij hier gewoon voor op het grasveld spelen, zonder dat hij wegloopt en kunnen we boodschappen doen, terwijl hij gewoon bij ons blijft (mééstal dan ;o)))


En hij is by fár ons meest fotogenieke gezinslid.

(Boaz 1 week oud, juli 2004)

(Boaz 1 jaar, juni 2005)(Boaz 2 jaar, juni 2006)


(Boaz 3 jaar, augustus 2007)

8 comments:

Nicolle said...

Hoi Mirjam,

Gefeliciteerd met jullie tweede 'man'. Hij geniet duidelijk van de aandacht.

Groetjes
Nicolle

Fleur said...

Prachtig! Zo leuk om te lezen over Boaz!
En HALLO!!!! Wat lijkt hij met zijn korte haren op Johannes als kind zeg!

Job weer terug?

Adam@home said...

Als ik Boaz zou moeten rubriceren ;o))), dan zou dat inderdaad qua uiterlijk én innerlijk Johannes zijn ja :oD. We horen het wel meer, zelfs een oud-middelbare-school leraar merkte het op, een paar weken geleden...Kan je nagaan :o).

Job is vanmiddag hopelijk weer terug :oD

Helma said...

Lekker mannetje. Hij lijkt inderdaad op Johannes met z'n haartjes zo. Leuk man dat de verjaardag zo gezellig was. (onze) Job had er ook hele verhalen over.

Esther said...

Leuke blog heb je weer geschreven. Erg leuk om zo over Boaz te lezen.
Heerlijke (en idd fotogenieke) jongen.
Moest wel even (live) wennen dat z'n haren korter waren. Een fractie van een seconde dacht ik zelfs, dat is toch wel Boaz?! Maar ik had m'n cadeautje aan de goeie jarige gegeven. ;-)
Fijn dat Job vandaag weer thuiskomt.

jojoco said...

Mooi stukje. Mooie jarige! (en wie is Johannes?) (helemaal niet nieuwsgierig....)

Anonymous said...

Gefeliciteerd!!!!!

Mooi beschreven weer.

Enne, tja, ik vroeg me ook al af wie Johannes is :-)

Gezellig weekend, Angelique

Adam@home said...

Johannes is mijn broer(tje) :o)
Kzal eens vragen of ik een vergelijkingsfoto mag plaatsen ;o)

Mirjam :o)