Tuesday, May 13, 2008

Speel-O-Theek


Al jaren zijn we lid van een Speel-O-Theek (SOT), eerst in Den Haag, nu hier. Echt een uikomst! Een uitleentermijn van drie weken (of langer als er een (school)vakantie tussen zit). De kosten: jaarlidmaatschap van een euro of 15 + 25 eurocent per item dat je leent. Elke drie weken hebben we dus drie of vier 'nieuwe' spellen, dozen duplo, lego, playmobil, buitenspeelgoed, puzzels, overig speelgoed in huis. En je ziet na die drie weken goed of iets de moeite waard zou zijn om eventueel aan te schaffen; soms zijn ze het speelgoed al na rwee dagen zat, terwijl ík dacht dat het een grote hit zou zijn.

De afgelopen keer hebben we een spel van HABA meegenomen. Volgens 'de mevrouw van de SOT' hebben die erg leuke spellen; in ieder geval zag het er vrolijk en leuk uit. Het was ook wel aardig om te spelen en duurde ook niet té lang (ook erg belangrijk! ;o)).
Dussssss....tip van de dag...heb je kinderen, leen dan niet persé dit spel, maar word lid van een een SOT (hier de link om te kijken of er eentje bij je in de buurt zit, ook in het buitenland!) en ga eens kijken wat júllie leuk vinden...

2 comments:

Helma said...

Bedankt voor de tip van de dag! ;-)

Annelies said...

Goh, ik weet niet eens of wij een speel-o-theek hebben.
Maar volgens mij hebben de kids ook wel genoeg speelgoed ;-)
Het kan uiteraard nooit kwaad om gewoon eens te kijken of we er 1 hebben...