Saturday, May 17, 2008

Een dagje creatief ~ tantes-en-nichtjes-dag

Soms heeft een (thuisonderwijs)mama een dagje nodig om op te laden, inspiratie op te doen; gewoon een dagje weg te zijn (Levi was overigens (natuurlijk/gewoon) mee).....

Vandaag waren we (een aantal tantes en nichtjes van mijn moeders kant) in Apeldoorn, om een dagje creatief bezig te zijn. Altijd erg gezellig en we gaan ook altijd met iets leuks weer naar huis.

Voor deze keer had mijn moeder bedacht dat we een sjaal konden maken met behulp van oplosbaar vlies en een naaimachine.

Omdat we al wel vaker iets creatiefs hebben gedaan, samen, is het leuk om te zien hoe herkenbaar het 'eindprodukt' van iedereen eigenlijk is; inmiddels weten we aardig goed in te schatten wat voor materialen en kleuren de andere dames van de familie uitkiezen.

Ik zal proberen kort uit te leggen hoe we te werk zijn gegaan.

We kregen allemaal twee stukken oplosbaar vlies van ongeveer 30 x 200 cm. Eén lap vlies leg je op tafel en vul je op met stukjes stof, linten, mooi garen, repen stof van fleece, oude t-shirts, een doorzichtige sjaal...
Als je vindt dat je klaar bent, leg je het tweede stuk vlies op je creatie en speld je het aan elkaar vast (langs de randen en dan nog een keer in het midden, in de lengte).

Daarna neem je plaats achter een naaimachine (of je hebt een lieve moeder bij je die dat voor je wil doen :o)). Eerst de buitenlijnen vastnaaien en daarna in de breedte en in de lengte een aantal malen doorstikken.Daarna de creatie in het water, het vlies lost dan op en voilà, de sjaal is klaar. Nog even voorzichtig in een handdoek rollen, laten drogen en hij is klaar om gedragen te worden.

2 comments:

Anonymous said...

HEEEEL HEEEEEL HEEEEEL erg gaaf!
(zowel het samen iets doen met je moeder en er zoveel plezier aan beleven als het eindprodukt!)
Fleur

Anonymous said...

ONWIJS tof, wat een prachtig resultaat zeg, echt heel erg mooi.

En wat heb je toch een leuke moeder. :)

Pascale