Thursday, April 17, 2008

Friends....

Het leuk van thuisonderwijs is dat je mensen van verschillende achtergronden, uit verschillende landen en met verschillende tradities ontmoet....En dat je veel van die mensen zó vaak ziet en écht ontmoet, dat het vrienden worden.

Eén van die vriendinnen is deze dame :o)


Ze zwaait hier blij met iets dat in Nederland niet te krijgen is en dat ze mist uit Amerika; en omdat mijn vader daar was, kon ik het hem mee laten brengen voor haar, surprise!!.

Haar twee jongens zijn bijna even oud als onze twee oudsten. Daarnaast lijken de kinderen qua karakter ook aardig op elkaar en doorlopen ze ook ongeveer op hetzelfde moment dezelfde fasen (die niet "volgens het boekje" zijn, dat is extra leuk).


De vier jongens in Blijdorp, afgelopen week

De keren dat wij samen met de kinderen naar Blijdorp, de Speeldernis en Professor Plons zijn geweest, zijn niet meer te tellen. De jongens hebben hun ups en downs in hoe het onderling gaat (gelijkende karakters kunnen ook erg goed botsen ;o)), maar als je kan rennen, springen en spelen, kan je ook je eigen gang gaan, als je daar behoefte aan hebt...


Adam en friend bij de dinotentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam (herfst 2006)


Boaz en friend onderweg naar diezelfde Kunsthal


Bij Professor Plons ook herfst 2006...


En druk overleggend, nu ze allebei wat meer en duidelijker zijn gaan praten....:oD

En dan de tradities....Vorig jaar hadden we een groot verjaardagsfeest met véél kinderen en was er een heuse piñata. Gemaakt door Jen, die haar roots in Mexico heeft.


Ze weet ook erg veel over verschillende gerechten, combinaties waar ik nog nooit van heb gehoord, maar die erg lekker zijn. Erg leuk om op deze manier zoveel van elkaar te leren!

Onze jongens pikken wat Engels op, en de friends oefenen hun Nederlands (dat erg goed is!!) op onze mannen.

Ze gaan misschien binnenkort terug naar Amerika, voor hen hoop ik het van harte, voor ons niet, want we zouden ze erg missen!

En omdat ze op dit moment bezig is met een cursus Nederlands, vertaal ik het niet en laat ik dit een oefening zijn :oP.

2 comments:

Esther said...

Fijn om zulke vrienden te hebben. :-)
Leuke foto's.

Annelies said...

Leuk!!
Zo heb je idd internationale vriendschappen.